AlexMirea.com
RO EN HU
FÕOLDAL ÉLETRAJZOK KONCERTEK GALÉRIA KAPCSOLAT
ÉLETRAJZOK
   
   
 
Mircea GoianGOIAN MIRCEA - cselló

Alapító tagja a Canon folk-rock együttesnek, amellyel számos koncerten vett részt belföldön és külföldön, többek között Franciaországban (Pierrfeu du Var); 1981-1982 között részt vett a Cenaclul Flacăra fesztiválon; 1992-ben az "Electrecord" lemezkiadónál megjelent a Canon album; 2005-ben a bukaresti Alpha Sound Stúdió kiadta a CANON és MARIA GHEORGHIU CD-t. Számos fesztivál kezdeményezője és szervezője: "Vajdahunyadi Õszi Zenei Napok"; "S.O.S. Kastély", "Metal Urgia" (1995) és "Est Vest Heaven Festival" (1998); "Om bun" folk est (1995); Szekely Nicolae-val közösen Vajdahunyadon megszervezi a "Klasszikus Gitár Napokat". Alapító tagja a "Dan Mândrilă" jazzklubbnak és énekelt a Trio Jazz "Confluenze" együttesben. Kezdeményezője a "Diesel" rockegyüttesnek. Zenei tevékenysége alatt számos rádió-tv felvételen vett részt.

Galambos-Mihaela-HortenziaGALAMBOS MIHAELA HORTENZIA - szoprán, alt blockflöte, ének

Egyetemi tanulmányait a Kolozsvár-i "Gh. Dima" Zeneakadémia fuvola szakán végezte. 1982-2003 között a vajdahunyadi Zene és Képzőművészeti iskola tanára. 1994-ben közreműködött a Canon folk-rock együttessel.

Purcariu-NistorPURCARIU NISTOR- ütőhangszerek (bolla, harangok, tamburin, tom-tom, fa blokk)

35 év tapasztalattal rendelkezik az ütős hangszerek és vibrafonjáték terén; pop, jazz, klasszikus és reneszánsz zene művelője. Klubokban és jazz fesztiválokon szerepel az országban és külföldön egyaránt, pl. Olaszországban (Perugia, Siena), és Franciaországban (Toulon, Port du Partin) is. Rádió-tv felvételeken vett részt különböző szebeni jazz együttesekben (Vocal Jazz Quartet, Reflex) és egy CD kiadásán a Canon együttessel. Alapító tagja a "Dan Mândrilă" jazzklubnak.


Szekely-NicolaeSZEKELY NICOLAE - klasszikus gitár

Önszorgalomból tanult meg gitározni, 1980 óta zenél. Egyetemi évei alatt számos fesztivál aktív résztvevője, 1987-ben, Szinaján az "Országos Klasszikus Gitár Fesztiválon" I helyezést nyert el (a zsűri tagjai közt olyan nevezetességek voltak jelen mint Dumitru Capoianu, Liviu Georgescu). Ugyanabban az évben a Román Ateneum Stúdió termében szólóestet tart. Fellépései folytatódnak a vajdahunyadi fesztiválokon: "Õszi Zenei Napok" és "Klasszikus Gitár Napok". Az utóbbin, melyet Goian Mirceával együtt szervez, olyan jelentős művészek és együttesek léptek fel, mint a Trio Andrei, Constantin Andrei, Cornel Voicescu, Vasile Colțea, stb. Magyarországon (Szombathely) részt vett a "Cicelle" fesztiválon.

Takacs-ArankaTAKÁCS ARANKA - oboa, szoprán-, alt blockflöte, ének

Tanulmányait a Kolozsvár-i "Sigismund Toduţă" Zenelíceumban, majd a "Gh. Dima" Zeneakadémia oboa szakán végezte. 2000-ben Segesváron részt vett a svájci Heinz Elhorst professzor mesterkurzusán. Diák- és egyetemi évei alatt számos versenyen és koncerten vett rész mint zenekari tag, közreműködött a kolozsvári Állami Magyar Opera zenekarával is. Az ország számos városában szólóesteket tart, illetve kamarazene hangversenyek résztvevője a Nádas trió együtessel.

Constantin-ZgambauZGÂMBĂU CONSTANTIN

Felsőfokú tanulmányait Bukarestben a Nemzeti Művészeti Egyetemen végezte, dr. Mircia Dumitrescu egyetemi tanár irányítása alatt. 
 
     
AM Grafic Design Studio